Hvorfor bruke kondom?

Mange synes det er tungvint og tungvint å bruke kondom. Hvis du spør menn, får du noen ganger svaret at det er som å spise banan med skinnet på. Jeg har vanskelig for å tro at opplevelsen ville være mindre av et ekstra tynt kondom.

Hvis du er ung, kanskje det ellers ville vært bra med noe som reduserer følelsen slik at du kan vare litt lenger 😉

Når du blir vant til å bruke kondom, føles det vanligvis ikke vanskelig eller vanskelig. Og det er ekstremt viktig i disse dager å faktisk bruke kondom. Det finnes andre gode prevensjonsmidler som beskytter mot uønsket graviditet, men ingen annen beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer.

Hvis du har midlertidige sexpartnere eller nettopp har møtt en ny partner, kan du ikke vite noe om den personen. Kanskje du kan få klamydia eller gonoré. Eller det verste av alt, HIV. Selv om det finnes antiretrovirale legemidler mot hiv i dag, er det veldig vanskelig å lide. I tillegg til symptomene, kan andre seksuelt overførbare sykdommer også gjøre deg steril hvis du er uheldig.

Men et lite kondom kan beskytte deg mot alt dette.

Å vurdere når du velger kondom

Kondomer kan kjøpes i vanlige dagligvarebutikker, varehus og apotek, men jeg anbefaler på det sterkeste at du kjøper kondomer på nettet.

Når du står på apoteket eller i matbutikken, er det enkelt å ta den første pakken du ser, uten å lese mer på emballasjen. Hvis du i stedet går inn i en nettbutikk for kondomer, har du tid til å lese nøye og sørge for at du får riktig størrelse. Kondomer er tilgjengelige i en rekke størrelser, og hvis kondomet ikke passer, kan det enten risikere å falle av eller det kan sprekke. Så besøk den nærmeste netthandelen for kondomer, så ser du at det blir riktig.